jesam li ja dobra osoba

Razmišljate li jeste li dobra osoba? Otkrijte definiciju i značenje u današnjem društvu

Jesam li ja dobra osoba?

Često si postavljamo to pitanje i svatko za sebe misli da je dobra osoba. Da li je to baš tako?

Koja bi uopće bila definicija dobre osobe? A i koliko je poželjno biti dobar u današnjem društvu?

Već od malih nogu tjerani smo na natjecanje i uspoređivanje s drugima. Kažnjavanje za pogreške, neposluh se kažnjava… Da li je itko od nas imao djetinjstvo da se osjećao posebnim i dobrim?

Nekakvi obrasci ponašanja navode nas da je dobra osoba ona koja sluša i ne radi probleme.

Ali ispada da je takva osoba vjerojatno povučena i da joj se jednostavno ne da ulaziti u konflikte.

jesam li ja dobra osoba

Bez obzira koliko to njoj štete nanijelo ili koliko god se ne može ostvariti jer sluša što joj drugi govore, što drugi misle da bi trebalo…

Međutim će život takve osobe vjerojatno voditi prema negativnim mislima i velikim nezadovoljstvom, ali možemo za nju reći da je dobra.

Može li frustrirana osoba biti dobra za sebe i okolinu? Jako teško jer je poprilično bitna stavka biti zadovoljan sobom.

Često vidimo u partnerskim odnosima da nas partner ponižava. Odnosno misli da zna bolje, da je superiorniji. Iako je stvarnost da nitko nije superiorniji nad nikim.

Da jesmo superiorniji nad nekim ali je isto tako on superiorniji nad nečim drugim. Nitko nije jako dobar na svim poljima postojanja.

Problem nastaje što negativne misli pokreću negativne stvari.

Proces stvaranja izgleda tako da prvo imamo misli o nečem. Misli počinju stvarati energiju, a energija stvara odnosno privlači događaje.

Tako će negativne misli prema nekome stvoriti energiju koja će njemu uzrokovati štetu.

Svu energiju koju pošaljemo drugoj osobi stvorit će u njoj određena stanja i emocije. Ta ista stanja i emocije vratiti će se nama samima.

Tako da bi bilo poželjno ako želimo biti dobra osoba ne stvaramo prema nikome negativna stanja postojanja odnosno poželjeti nekome nešto loše ili mu slati negativnu energiju. Jer će se to sve skupa nama vratiti.

Nije dobar onaj tko sluša nego onaj tko ne želi zlo drugim ljudima odnosno sebi… Ako smo u vezi s partnerom prema kojem odašiljemo negativnu energiju na bilo kojem polju, Imat ćemo začarani krug iz kojeg nema izlaza. Jedno drugo hranit ćemo negativnostima. Ali možemo reći da je i to partnerski odnos negativne energije.

Ako se i zapetljamo u negativnostima uvijek dobro dođe regreseterapija kojom možemo dobiti uvid stvarne probleme negativnosti.

Ako ti se svidio tekst podijeli ga s ostalima klikom na ikonu ispod teksta.

 
Tags: No tags

Comments are closed.