ljubavni odnosi

Ljubavni odnosi u vezi i braku

Ljubavni Odnosi

Ljubavni odnosi služe nam kako bi se mogli upoznati odnosno razvijati kroz te odnose.

Bez obzira na kojoj relaciji odnos bio. Da li roditelj dijete, prijatelj ili partnerski odnos. Svaki od njih ima istu svrhu, a to je upoznati sebe.

ljubavni odnos

Podsvijest konstantno u život donosi osobe koje su preslike našeg unutarnjeg stanja. Slučajni prolaznici uglavnom su preslika trenutnog stanja. Dok su dugi ili doživotni odnosi slike našeg unutarnjeg stanja.

Dva najvažnije odnosa koja ćemo imati u životu su roditeljski odnos i partnerski odnos koji su jako usko povezani.

Upravo su nam ti odnosi najbitniji za naš razvoj. Rođenjem preuzimamo ponašanje jednog od roditelja. To ponašanje utjecat će na dobivanje životnog partnera.

Svatko od nas odabrao je rođenjem dobiti određenu spoznaju. Tu spoznaju može dobiti upravo kroz tu vrstu ponašanja.

Ako smo kopirali majku, u naš partnerski odnos pojavit će se osoba kakav je otac. Jer nam je takav odnos potreban kako bi smo mogli shvatiti sebe.

Shvaćanjem ove situacije uvelike si možemo olakšati život.

Poanta nije da svatko to uopće i može razumjeti ove relacije čak i kada zna o čemu se radi. Jer da je ovo očito tada bi se zakinuli za nužne događaje koji će nam služiti za osvještavanje sebe odnosno razvoj duše.

U praksi bi to izgledalo ovako nekako. Roditelji su super zabavni i ovisimo o njima do određene starosti kada roditelji postaju teroristi. Teško ih podnosimo, živciraju nas, otežavaju nam život…

Tada je vrijeme da se maknemo od njih i krenemo u život s vlastitim partnerom. Nakon nekog vremena početne zaljubljenosti počinjemo upravo taj terorizam, bijes i ljutnju doživljavati od partnera. Tada je red na nama da se osvijestimo. Upravo te negativne emocije koje uzrokuje partner su nam pokazatelji nas samih. Tako kroz dugogodišnju zdravu vezu možemo doći do jako visokog stupnja razvoja odnosno samospoznaje.

Međutim to često izgleda tako da nakon napuštanja roditelja ne možemo podnositi partnera te ga napuštamo. Tada krećemo ponovno i ne uspijevamo dostići potrebnu dužinu veze za ozbiljne događaje i komplikacije koje su nam upravo tu da ih riješimo odnosno razvijemo sebe.

Drugi čest slučaj je da ostanemo u nepovoljnom odnosu iz raznih razloga od kredita, djece, okoline… i trpimo situaciju u nemogućnosti da išta riješimo.

Pokušaji da nešto riješimo s partnerom razgovorom su uzaludni jer nije problem u partneru nego u nama i nemoguće ih je riješiti razgovorom nego radom na sebi odnosno shvaćanju situacije.

Sve je opisano u knjizi Znaš li da drugi ljudi ne postoje?

A vrlo dobre rezultate spoznaje dobivaju se regresoterapijom.

 

Ako ti se svidio tekst podijeli ga s ostalima klikom na ikonu ispod teksta.

Tags: No tags

Comments are closed.