Kako raditi na sebi

Kako raditi na sebi i što znači raditi na sebi?

Raditi na sebi možemo na više načina i svaki je poželjan. Jer na takav način pridodajemo kvaliteti vlastitog života.

Svi se nalazimo u obrascima u kojima se vrtimo. Lijepo je izaći malo izvan tih okvira i vidjeti što još svijet nudi.

Za primjer počnemo vježbati. Popravit ćemo svoj izgled. Zadobiti samopoštovanje, osjećat ćemo se bolje, imat ćemo više energije, bit ćemo jači fizički i mentalno…

Drugo što možemo učiniti za sebe početi mijenjati prehranu. Isto tako rast energije, bolje spavanje, rast imuniteta…. Više o prehrani možete pročitati ovdije.

Tu je svakako i duhovni razvoj odnosno duhovni rad na sebi.
Isto kao i sve ostalo potrebno je uložiti određen trud. Rad na sebi na duhovnom području podrazumijeva otklanjanje negativnih stanja našeg uma. Jer negativna stanja uma nas dovode u neugodne situacije.


Promjenom sebe kao i svega ostalog mijenjamo i situacije koje nam se dešavaju.
Cijeli naš život je preslika našeg uma. Ono što se dešava izvana to se dešava u nama samima. Najbolja preslika našeg stanja su naš partner, roditelji, djeca….

Danas često vidimo osobe koje pričaju loše o svom partneru. Naravno pričaju o sebi… Ni pod kakvim uvjetima ne možete dobiti partnera koji ne odgovara vašem unutarnjem mentalnom stanju. Radom na sebi mijenjate ljude oko sebe… (NE MIJENJATE NJIH NEGO SEBE!) Vi svom partneru možete od jutra do mraka pričati da je ovakav i onakav. Ali to će utjecati na njega da će produbiti loše ponašanje prema vama (u većini slučajeva).

Rad na sebi je lako mjerljiv. Popravite odnose sa svojim partnerom, roditeljem, djetetom…. znači da ste na dobrom putu. Matematika je vrlo jednostavna… Na vašem partneru, roditelju, djetetu vas smetaju upravo stvari koje vi radite…. Da ih ne radite ne bi vas smetale… Naravno u ovu kategoriju ne spadaju alkohol, droga i ostale teške devijacije u ponašanju.

Detaljno objašnjeno kako raditi na sebi nalazi se upravo u knjizi Znaš li da drugi ljudi ne postoje. Eto od nekud morate početi i napraviti prvi korak. Lakše je ostaviti partnera, ne pričati s roditeljem, proglasiti dijete takvim kakvo je…. Posljedice ostavljanja partnera pogotovo ako je stvorena obitelj s djecom su zastrašujuće… Naravno nekad je lakše biti loše fizičke kondicije nego vježbati.

Ako nemate volje rada na sebi…. Ostavite partnera i pokrenite novi ciklus problema od kojih mislite da ste pobjegli….

Tags: No tags

Comments are closed.