Depresija drugi ne postoje

Koji su simptomi depresije? Kako vidjeti znakove?

Koji su simptomi depresije? Kako vidjeti znakove?

Depresija je ozbiljno stanje koje ima mnogo znakova i simptoma. Trebali biste biti svjesni ovih simptoma kako biste mogli biti svjesni i kada vi ili drugi oko vas možda patite od depresije. Ovaj poremećaj zahtijeva odgovarajuće liječenje. Liječenje je učinkovito za smanjenje simptoma depresije. Nastavite čitati kako biste pogledali simptome depresije i objašnjenje kako primijetiti depresiju kada je prisutna.

Što je depresija?

Općenito, depresija se javlja kada doživite tužne osjećaje koji vam mijenjaju način na koji provodite dan ili mijenjaju rutinu. Depresija se smatra vrstom poremećaja raspoloženja.
Uzroci depresije

Nekoliko je mogućih uzroka depresije kojih morate biti svjesni:

Ako u vašoj obitelji postoji netko tko je imao depresiju ili je u prošlosti imao depresiju, veća je vjerojatnost da ćete doživjeti ovo stanje.

Ostali zdravstveni problemi – Ako patite od drugih zdravstvenih problema, osobito ozbiljnih ili kroničnih, to može dovesti do razvoja depresije.

Traume iz prošlosti – Ljudi s depresijom ponekad su doživjeli traume iz prošlosti, uključujući traume koje su se dogodile u prvim godinama njihovog života.

Upotreba droga u prošlosti – povijest zlouporabe droga može dovesti do veće vjerojatnosti depresije.

Simptomi depresije

Mnogo je znakova depresije koji će vas moći zaključiti da bi vam mogla trebati pomoć:

– Osjećaji tuge koji neće nestati
– Osjećaj da je nada izgubljena
– Osjećaj bezvrijednosti
– Anksioznost
– Gubitak interesa za stvari koje su vam se nekad sviđale
– Jedete previše/premalo
– Ne mogu zaspati
– Ne mogu se koncentrirati
– Nema energije
– Razdražljivost
– Glavobolja ili drugi bolovi u tijelu
– Misli o samoubojstvu

Kako vidjeti znakove?

Ako imate više od jednog od gore navedenih simptoma i oni utječu na vaš život, trebali biste razmisliti o traženju pomoći. Ako osjećate da niste dovoljno dobri ili da vam život nije bitan, ovo je jasan znak da možda trebate razgovarati s nekim. Potražite pomoć što je prije moguće kako biste shvatili što se krije iza toga.

Štoviše, ako se vaša rutina i osjećaji počnu mijenjati gdje se osjećate kao da ste drugačija osoba nego što ste bili prije kratkog vremena, to vam također može dati do znanja da trebate razmisliti o traženju pomoći. Mentalno zdravlje je nešto o čemu se morate brinuti, baš kao što brinete o svom fizičkom zdravlju.

Ako vi ili netko koga poznajete razmišljate ili govorite o samoubojstvu, morate djelovati brzo kako biste dobili brzu pomoć. Nazovite hitnu pomoć ili centar za samoubojstva, ako takva postoji u vašoj zemlji.

Stvari koje treba promijeniti

Postoji nekoliko stvari koje možete promijeniti u svom svakodnevnom životu, što vam može pomoći da poboljšate svoje stanje.

    Nemojte se izolirati. Kada osjetite simptome depresije, možete se osjećati kao da ne želite biti ni s kim i da se morate držati za sebe. Ovo ne biste trebali učiniti. Ponekad odvojite vrijeme za druženje s prijateljima ili članovima obitelji i oni će vam možda moći pružiti moralnu podršku koja vam je potrebna.

    Shvatite stvari polako. Čak i kad postoje veliki projekti na kojima radite ili morate obaviti puno stvari, morate se sjetiti da ne možete učiniti mnogo stvari odjednom. Pokušajte razdvojiti velike zadatke na manje zadatke kojima je lakše upravljati, kako se ne biste opterećivali.

    Vježbajte i jedite ispravno. Čak i ako samo malo vježbate, ovo može učiniti za vaše stanje puno, a može vam pomoći i držati raspoloženje pod kontrolom. Održavanje uravnotežene prehrane također bi trebalo pomoći vašem raspoloženju, a korisno je i za vaše cjelokupno zdravlje.

    Naučite se opustiti. Uzmite si vremena za opuštanje kada je potrebno. Ponekad kada stres ili stvari koje morate učiniti uzrokuju da se osjećate tjeskobno ili iscrpljeno, trebate odvojiti nekoliko minuta da samo udahnete i opustite se. Neki se odlučuju za meditaciju, a drugi uživaju u toplim kupkama. Na vama je što ćete učiniti da se opustite.

    Počni opet raditi stvari. Jedan od simptoma depresije je da ne osjećate da želite raditi stvari koje ste nekada voljeli. Način da to promijenite je da počnete sudjelovati u aktivnostima u kojima ste ranije uživali. Možda stvarno volite kuhati ili slikati. Počnite ponovno raditi ove stvari i možda ćete se moći sjetiti zašto su vam se te aktivnosti uopće svidjele.

Narudžbenica za tretman.

 

Ako ti se svidio tekst podijeli ga s ostalima klikom na ikonu ispod teksta.

 
Tags: No tags

Comments are closed.